Zijdezacht en heerlijk warm

Waarom een donzen dekbed?
Voor optimaal slaapcomfort is het essentieel om te kiezen voor een kwalitatief dekbed. Lichaamswarmte wordt het beste vastgehouden door dekbedden die zijn gevuld met hoogwaardig dons. Het voordeel van dons met een hoge kwaliteit is dat het het transpiratievocht sneller opneemt en het vervolgens ook sneller afstaat aan de omgeving, zonder de warmte te verliezen. Wij als beddenspecialist willen er altijd zeker van zijn dat ons dons voldoet aan de kwaliteitseisen. Daarom laten wij onze dons ook met regelmaat testen.

De vulkracht van dons
Vulkracht is een term die wordt gebruikt om de kwaliteit van dons uit te drukken. Hoe hoger de vulkracht van het dons, hoe minder vulgewicht er nodig is om een dekbed op te warmen. Onze dekbedden van Gebroeders Jonk bevatten uitsluitend dons van hoge kwaliteit en een hoge vulkracht. Dit zorgt ervoor dat de dekbedden heerlijk warm blijven, en tegelijkertijd ook licht, soepel, comfortabel en duurzaam zijn.

Het belang van kwalitatieve tijk
Niet alleen de vulling van het dekbed, maar ook de tijk, ofwel het omhulsel, is van belang voor een goede vochtopname. De dekbedden van Belvedere, Montana en Supreme hebben een Vital Finish-behandeling gehad, waardoor de tijk lichaamsvocht wel 5x sneller opneemt en het vocht ook 2x zo snel opdroogt.

Zelf makkelijk samenstellen

De meeste modellen hebben knopen, waarmee we twee dekbedden aan elkaar vastmaken. Op deze manier kun je bijvoorbeeld in de wintermaanden twee dekbedden aan elkaar bevestigen, voor extra warmte, en kun je ze in de zomermaanden weer losmaken om als enkel dekbed te gebruiken..

De verschillende warmteklassen
Elk lichaam reageert anders op verschillende temperaturen. Daarom kennen onze dekbedden verschillende warmteklassen, afgestemd op verschillende behoeftes. De warmteklasse van een dekbed wordt bepaald aan de hand van de vulkracht van het dons, samen met het vulgewicht. De warmteklasse geeft dus een indicatie van hoe het dekbed is geïsoleerd. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt bij het kopen van een nieuw dekbed.

Warmteklassen:
Klasse 1 (vanaf 8,8 cm): voor in een koude kamer of als je gevoelig bent voor kou.
Klasse 2 (6,2 – 8,2 cm): gemiddelde isolatie – als meeste gekozen.
Klasse 3 (4,0 – 5,7 cm): in een warme kamer of als je het snel warm hebt.
Klasse 4 (2,0 – 3,4 cm): zomerdekbed – optimaal voor in warme perioden.

Tevredenheid gegarandeerd
Onze dekbedden bestaan uit vakjes die een voor een kunnen worden gevuld. Dit betekent dat als je later tóch besluit een dikker of dunner dekbed te willen, de dikte achteraf alsnog kan worden aangepast. Op deze manier kunnen wij onze klanten garanderen dat ze altijd tevreden zijn over de keuze van hun dekbed.