Op maat gesneden advies!

Al ruim 25 jaar hebben wij kennis en ervaring rondom onze producten en de ergonomie van de mens opgebouwd. Omdat ieder mens uniek is, ontvangt iedereen een persoonlijk en een op maat gesneden advies. Wij hebben een revolutionair, geavanceerd slaapmeetsysteem in onze winkel. Dit systeem meet uw gewicht en drukpunten. Deze medische benadering zorgt voor een optimale meting van uw persoonlijke slaaptoestand.

Ook breiden wij ons advies nog verder uit in samenwerking met een fysiotherapeut of chiropractor. Wilt u graag dat er een fysiotherapeut meekijkt tijdens een adviesgesprek bij Beddenspeciaalzaak De Vries? Ook dat is op afspraak mogelijk.

Maak een afspraak

 

 

Een klant vertelt!

Vroeger, als je een nieuwe matras wilde kopen, ging je naar een beddenzaak en liep met de verkoper van bed naar bed. Je ging even liggen, voelde aan het matras en vervolgens kocht je wat je dacht dat het beste was. Met de technologie van vandaag, is het mogelijk de meest ideale ondersteuning te berekenen. Hoe werkt dat, zo’n slaap-meetsysteem?
Een poosje terug nam ik mijn moeder en dochter mee naar Beddenspeciaalzaak De Vries in Malden. Zelf ben ik daar al 25 jaar klant. Mijn bed, matrassen en beddengoed komen er vandaan. Remko de Vries, slaapspecialist, vertelde me over hun meet-slaapsysteem. Hij verkoopt matrassen die naadloos aansluiten bij je persoonlijke wensen, je lijf, je leeftijd en je gewicht. Zo weet je precies welke matras je moet kiezen.

Dochterlief
Judith vraagt ons vriendelijk even te gaan zitten. Ze wendt zich tot mijn dochter en stelt haar verschillende vragen. “Hoe groot is je matras? Welke bodem heb je eronder? Hoe lig je het liefst? Wat zijn je wensen qua matras?” Mijn dochter vertelt vol trots dat ze een twijfelaar heeft met vier kussens, en een overheerlijk dekbed. Alleen het matras is aan vervanging toe.
Bij het slaap-meetsysteem is een plateautje waarop ze gaat staan. Chirurgische cameraatjes en een weegschaal meten haar gegevens op. Op een papieren uitdraai staan de uitkomsten van de full body scan.
Waarom word je staand gemeten? Dan heb je de meeste ruimte om in je natuurlijke houding te staan, terug te zien in de denkbeeldige rechte lijn van je hoofd naar je billen. Onze meting geeft breed inzicht. Zo kun je bijvoorbeeld terugzien wat de druk is die het lijf uitoefent op het matras.
Wat is de beste houding om in te slapen? Je slaapt het beste als je in je meest natuurlijke houding ligt. Het lijf geeft meestal een zijligging aan. Een goed matras helpt om je lichaam in die rechte lijn te krijgen. Zo kom je tot volledig ontspanning en bereikt de diepe rust die nodig is voor herstel. Dit is een belangrijk aandachtspunt bij het voorkomen van doorslaapproblemen
Wat komt er uit zo’n meting? De computer geeft je maten door -lengte, breedte, hoogte, gewicht- en een advies qua matras, qua materiaal en qua stevigheid bij je schouders, taille en heupen.

Moederlief
“Een goed matras volgt de contouren van het lichaam. Het materiaal is steviger daar waar meer ondersteuning nodig is, en met brede schouders moet je wat verder weg kunnen zakken.” Judith geeft mijn moeder dezelfde behandeling. “Neemt u daar maar even plaats, mevrouw” en als de meting achter de rug is: “U kunt hier even gaan liggen, dan stellen we deze matras in op uw gegevens”.
Voor moeder en dochter wordt de matras gevonden die past bij hun lijf, hun wensen en hun budget. We praten nog even door over wat belangrijk is bij goed slapen. Voor slaapcomfort zijn er ook andere factoren die vaak over het hoofd worden gezien. Naast een goede ondersteuning, zijn dat ook een prettig slaapklimaat en geestelijke ontspanning.
Op de terugweg in de auto vertelt mijn moeder over de smaakvolle inrichting van de beddenwinkel en de goede manieren van het personeel. Ze verheugt zich enorm op haar nieuwe matras. Over een paar weken brengt Remko die bij haar thuis. Met de juiste maten!